Micro ELISA och Flex membrane

Micro ELISA (Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay) är en vidareutveckling för små format av en etablerad laboratoriemetod för diagnos av sjukdom genom mätning av biomarkörer. 

Micro Elisa

Prolight Diagnostics teknologi möjliggör att analysen kan utföras i ett litet testkort - microchip vilket innebär ett snabbare och enklare alternativ till mätning av ämnen i blod jämfört med att utföra analysen i ett provrör. Kortet, i kreditkortsstorlek, är förpreparerat med de kemikalier som behövs för att mäta ämnet i blodet man avser. Det lilla formatet gör att principen lämpar sig bra för Point of Care (POCT) Testning.

Flex membrane

The Technology Partnership, ett i internationella sammanhang välkänt högteknologiskt utvecklingsföretag, har utvecklat en ny metod, flex membrane. Mellan sammansvetsade plastskikt i kreditkorts format, har reaktionskammare skapats där olika substanser kan mätas med stor precision, detta är väl anpassat för POCT format.

Prolight avser nu att med de två företagens kombinerade expertis och erfarenhet utveckla en ny POCT plattform med hög testprestanda och stor flexibilitet, Micro Flex.

Grunden för PLD Micro Flex

Micro Elisa tekniken tillsammans med The Technology Partnerships teknologi för produktion av testkort kommer ligga till grund för Prolights kommande plattform PLD Micro Flex

PLD Micro Flex